Boks

Deontay Wilder komentirao meč između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja: To je bila pljačka!

Tyson Fury je prije desetak dana pretrpio prvi poraz u karijeri. Britanski boksač je na velikoj priredbi u Rijadu podijeljenom odlukom sudaca izgubio protiv Ukrajinca Oleksandra Usyka u meču za apsolutnog svjetskog prvaka teške kategorije.

No taj meč je mogao završiti i nešto ranije. Naime, Kralj Cigana se u devetoj rundi nakon silnih Usykovih udaraca našao u nokdaunu, te se pridržavajući za konopce spasio da ne padne na tlo.

U tim dramatičnim trenucima za Furyja svoju je ulogu u ringu odigrao sudac koji je zaustavio borbu i počeo brojati Britancu.

Nakon što se uvjerio da je dobro dopustio je nastavak meča, ali u tom trenutku oglasio gong za završetak runde.

Furyju je dobro došao predah, jer se potpuno vratio u meč, no u posljednje tri runde nije učinio ništa posebno kako bi zaradio dodatne bodove koji bi mu donijeli pobjedu nad Usykom.

Deontay Wilder je ovih dana komentirao meč između Usyka i Furyja.

– Bila je to sjajna borba i do kraja neizvjesna. Nisam znao tko će pobijediti. Uvijek mislim kako je važno kakav ugriz imaju borci, a ovaj put je Oleksandrov bio veći – rekao je Brončani bombarder, te smatra kako je Usyk trebao još ranije stići do pobjede nad Furyjem:

– Usyk je opljačkan u devetoj rundi. To je trebalo završiti nokautom. No bilo je vrijeme darivanja i Fury je dobio dar. Darovi, darovi, darovi… Ali Usyk je na kraju pobijedio i na tome mu čestitam. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere.

Deontay Wilder u subotu se vraća u ring. Brončani bombarder će nastupiti na priredbi ‘5 na 5’, odnosno dvoboj Matchroom i Queensberry promocije, u meču protiv Zhileija Zhanga.

Wilder je uoči međusobnog obračuna poslao ozbiljnu prijetnju kineskom teškašu, te mu poručio kako ‘ima grmljavinu u rukama koju će on osjetiti’.

Odgovori

Back to top button