Boks

Eddie Hearn nadolazeću borbu za naslov svjetskog prvaka nazvao smiješnom

Boksački promotor Eddie Hearn oduševljen je uvjerljivim nastupom Jacka Catteralla. Naime, engleski borac je nedavno u revanšu pobijedio Škota Josha Taylora.

Vlasnik Matchroom promocije sada želi Catterallu dogovoriti borbu za naslov svjetskog prvaka, jer vjeruje kako zaslužuje priliku.

Catterall i Taylor sreli su se prvi put u veljači 2022. godine, a tada je škotski borac pobijedio i obranio WBA (Super), WBC, IBF i WBO pojas prvaka.

Promotor Matchrooma cilja Catterallu dogovoriti borbu protiv Teofima Lopeza, no Amerikanac 29. lipnja boksa protiv Kanađanina Stevea Claggetta.

– Lopez protiv Claggetta je užasna borba. No Steve Claggett je stvarno opasan tip. Dobili smo ponudu za Stevea Claggetta da se bori protiv Subriela Matiasa i rekao sam ‘on nije dovoljno dobar za njega’. Subriel Matias je nevjerojatan talent i nisam mogao prihvatiti da se bori protiv Stevea Claggetta, pa on ima sedam poraza u karijeri — rekao je Eddie Hearn i podvukao:

– Ne želim omalovažavati Stevea Claggetta, ali to je sramota. Njihova je borba smiješna, apsolutna šala. Teofimo Lopezu se vratio nakon sjajne pobjede protiv Josha Taylora. I sada svi govore kako je najbolji boksač superlake kategorije. Ma taj je meč smiješan. Prava šala. Nevjerojatno, pa zar očekujete da bi Steve Claggett mogao pobijediti Teofima i postati svjetski prvak. Smiješno.

Odgovori

Back to top button