Boks

Filip Hrgović: Zaustavit ću Duboisa svojim najboljim udarcima

Najbolji hrvatski boksač još jednom mora braniti prvo mjesto IBF-ovog izazivača. Neporaženi Filip Hrgović će ove subote u Rijadu protiv Britanca Daniela Duboisa tražiti 18. pobjedu u profesionalnoj karijeri.

Hrga bi trijumfom zadržao status obveznog izazivača u borbi za svjetski naslov, te vjerojatno osigurao mjesto u meču protiv bivšeg dvostrukog prvaka Anthonyja Joshue, koji je svoj povratak u ring najavio u rujnu na Wembleyu.

Naš borac je maksimalno fokusiran na sljedećeg protivnika, te je uvjeren u pobjedu nad Duboisom što je potvrdio u nedavnom intervjuu za Queensberry.

Okršaj između Hrgovića i Duboisa nalazi se na programu ‘5 na 5’ priredbe, odnosno obračun između Matchroom i Queensberry promocije, koju će predvoditi dvoboj Deontaya Wildera i Zhileija Zhanga.

– Mislim da sam u psihološkoj prednosti zbog sparinga. Bilo je to jako davno, ali od tada smo obojica napredovali. Vidjet ćemo što će se dogoditi u subotu – kazao je Filip Hrgović, te tvrdi kako je tada uništio Duboisa koji često odustaje:

– Dvaput se predao, a to nije dobro za boksača. Mislim da je dobar, solidan borac. Pokazao je kako može boksati i u kasnijim rundama.

El Animal je otkrio još neku slabost britanskog borca.

– Njegov je problem što ne voli primati određene udarce. Ne voli biti udaran. A ja sam baš suprotnost. Mogu primiti mnogo udaraca i imam dobru bradu – rekao je Filip Hrgović i podvukao:

– Dosad me nitko nije zaustavio prekidom, ni u više od sto amaterskih borbi, a ni na sparingu. Moja je kvaliteta što nikad ne odustajem. Ako ga pogodim svojim najboljim udarcima, zaustavit ću Duboisa.

Filip je spomenuo i kako je britanskim boksačima mnogo lakše na svjetskoj sceni nego drugim borcima.

– Dubois je već dvaput gubio, ali su ga ponovno vratili. Mnogo je lakše kad ste Britanac. Izgubite i onda vam daju dva laka meča i ponovno ste pri vrhu. Kod mene nije takva situacija. Budem li izgubio – povratak će za mene biti mnogo teži. Ovoj je za mene meč – bili ili ne biti – prisnažio je najbolji hrvatski boksač.

Odgovori

Back to top button