Boks

Tyson Fury o karijeri: Ne mogu zamisliti da se sljedećih 5 godina okolo motam, život je kratak

Britanski teškaš, 35-godišnji Tyson Fury otkrio je kako ne želi boksati u kasnim 50-ima kao legendarni Mike Tyson.

Fury dolazi nakon prvog poraza u karijeri, prošlog je vikenda na priredbi u Rijadu podijeljenom odlukom sudaca izgubio protiv Oleksandra Usyka u meču za apsolutnog prvaka teške kategorije.

Ukrajinac je tako postao prvi neprikosnoveni prvak od Lennoxa Lewisa kojem je to uspjelo 1999. kada je pobijedio Evandera Holyfielda.

Nedavni meč je mogao završiti još u devetoj rundi kada je Usyk nekoliko puta dobro pogodio Furyja kojeg su konopci spasili da ne završi na tlu.

Kralj Cigana se našao u nokdaunu, te mu je sudac brojao, a onda ga je spasio i gong koji označio kraj runde. Fury je tako dobio još malo vremena za oporavak.

Nakon meč se činilo kako je Britanac pretrpio potres mozga, jer je u jednom trenutku svima zaželio sretnu Novu godinu.

Iako je pokazao želju za uzvratnom borbom, možda bi Tyson trebao razmisliti o odlasku u mirovinu. Ovih je dana govorio i o toj temi…

– Ne mogu zamisliti da se okolo motam sljedećih pet godina. To nema veze s mojih 20 godina u boksu, mnogo sam toga uložio u taj sport. Dao sam svoju mladost, svoje tinejdžerske godine, cijeli sam život u tome – rekao je Tyson Fury i dodao:

– Moram imati malo vremena za sebe, stvarno. Trebao bih uživati bez obzira na to što sam sve napravio, sva priznanja koja sam osvojio i sav novac koji sam zaradio. Život je kratak, zar ne? Danas smo ovdje, a sutra nas nema.

Kralj Cigana ima sedmero djece i bio je glasan o tome koliko je dugo bio odsutan od svoje obitelji kako bi se pripremio za borbu protiv Usyka.

Tysonova supruga Paris Fury željela je da se on povuče nakon treće borbe protiv Deontaya Wildera. Fury je najavio povlačenje nakon što je zaustavio Dilliana Whytea.

No, ni to nije bila istina, jer se vratio u borbe s Derekom Chisorom, a onda su stigli mečevi protiv Francisa Ngannoua i Oleksandra Usyka.

Fury sigurno nema problema s novce, no nakon blijedog nastupa protiv nekadašnjeg UFC-ovog prvaka Ngannoua i nedavnog poraza od Usyka, možda je stiglo vrijeme da se povuče.

Odgovori

Back to top button