Boks

Poznati trener objasnio zašto je Fury izgubio protiv Usyka

Tyson Fury je nedavno pretrpio prvi poraz u karijeri. Britanski borac je na subotnjoj boksačkoj priredbi u Rijadu podijeljenom odlukom sudaca izgubio protiv Ukrajinca Oleksandra Usyka.

Kralj Cigana je u devetoj rundi bio ozbiljno uzdrman i malo je nedostajalo da meč već tada završi. Naime, sudac je zaustavio borbu i brojao je Britancu, a kada je završio zvuk gonga označio je kraj runde.

To je Tysonu dalo još malo vremena za predah, no u posljednje tri runde je boksao dosta oprezno te nije učinio ništa konkretnije kako bi kod sudaca zaradio dodatno bodova za pobjedu.

A Fury se dobro držao na početku meča, te se do te devete runde činilo kako sve ima pod kontrolom. Usyk je u završnici neprestano napadao, te je grabio prema cilju, odnosno ujedinjenju pojaseva prvaka teške kategorije.

Jedan od najcjenjenijih boksačkih trenera Andre Rozier iznio je svoje mišljenje o borbi, te je objasnio zašto je Fury izgubio protiv Usyka-

– Usyk je sasvim zasluženo pobijedio. Navijao sam za Furyja, ali on u 11. i 12. rundi nije učinio dovoljno kako bi se izvukao – rekao je Andre Rozier i dodao:

– Nije mi jasno zašto nije krenuo naprijed, a zna da je u zaostatku. Čak i ako imate ideju, morate pojačati ritam, a on to nije napravio.

Odgovori

Back to top button