Boks

Carl Froch nazvao Johna Furyja ‘klaunom na razini Jakea Paula’

Bivši svjetski prvak Carl Froch osvrnuo se na posljednji incident koji je izazvao John Fury, 59-godišnji otac Tysona Furyja, koji je glavom udario mlađeg i nižeg Stanislava Stepčuka, člana Usykovog tima nakon što su se suprotstavljene strane našle u istoj prostoriji.

John Fury se kasnije ispričao i objasnio zašto je to učinio, ali ga je boksački svijet žestoko kritizirao zbog nasilnosti, a Carl Froch je osudio takvo ponašanje.

John Fury je prešao granicu! – ispalio je Carl Froch, pa nastavio:

– I mene često napada. Poziva me na obračun, te kaže kako će me prebiti. Jednom mi je javno ponudio kako se želi boriti protiv mene na Wembleyu.

Poznati boksački komentator mu je odgovorio kako neće samo sjediti prekriženih ruku i neće mu dopustiti da se netko samo tako glupira bez posljedica.

– Malo su jezive stvari koje on govori. Mnogo toga izleti iz njegovih usta, to je na granici apsurda i grubosti. Ponekad pomislim: ‘John, hajde razmisli što ćeš reći prije nego to kažeš’ – priznao je Carl Froch i zaključio:

– Temperamentni čovjek koji se ne bori izazvao je probleme, nisam iznenađen. A rečeno mu je da se stiša i neka se drži dalje od takvih gluposti. Znam da mu govore: ‘šuti, drži jezik za zubima i kloni se gužve’. Ovo je ozbiljan posao. Ponekad ispadne klaun. On je na razini Jakea Paula koji se također ponaša kao klaun.

Najbolji teškaši današnjice Tyson Fury i Oleksandr Usyk naći će se 18. svibnja u Saudijskoj Arabiji u meču za ujedinjenje pojaseva kraljevske divizije.

Odgovori

Back to top button