Boks

Andy Ruiz vraća se u ring 1. svibnja protiv Chrisa Arreole

Bivši svjetski boksački prvak Andy Ruiz (33-2) vraća se u ring 1. svibnja, a suparnik će mu biti Chris Arreola (38-6-1, 2 NC). Američko-meksičkom borcu bit će to prvi meč od 7. prosinca 2019. kada je jednoglasnom sudačkom odlukom izgubio protiv Anthonyja Joshue, te je tada morao vratiti WBA (Super), IBF, WBO i IBO naslove koje je šest mjeseci ranije osvojio protiv Britanca.

– Pripreme s trenerom Eddyjem Reynosom bile su sjajne. Treniram s odličnim borcima poput Canela Alvareza, te svi mnogo vježbamo i radimo kako bi bili što bolji – kaže Andy Ruiz i dodaje:

– Chris je meksički ratnik kao i ja. Očekujem da me napadne svom snagom, bit će to borba puna akcije. No moram pametno boksati i pobjedom se vratiti u poziciju da opet postanem svjetski prvak.

Chris Arreola je nekada bio uspješan teškaš, ali nikad nije bio svjetski prvak. Tri puta se borio za naslov, ali nikad nije osvojio pojas prvaka. Na tom putu su ga zaustavljali Vitalij Kličko (2009.), Bermane Stiverne (2014.) i Deontay Wilder (2016.).

– Raduje me što će fanovi gledati sudar dva najbolja meksičko-američka teškaša. Nadam se kako će navijači uživati u našoj borbi – istaknuo je Chris Arreola i najavio pobjedu.

Posljednju borbu imao je u kolovozu 2019. kada je izgubio protiv Poljaka Adama Kownackog.

Odgovori

Back to top button