MMA

FOTO Khamzat Chimaev zabrinuo fanove svojim izgledom nakon operacije

Neporaženi Khamzat Chimaev je u srpnju 2020. u svoje prve dvije borbe za UFC izborio dvije uvjerljive pobjede, a svoj uspješan niz je nastavio lani do listopada kada je u posljednjem većinskom odlukom sudaca nadjačao Kamarua Usmana.

Čečenski MMA borac je tijekom karijere izborio 13 pobjeda, šest protivnika je završio nokautom, a u pet mečeva je do trijumfa stigao ‘submissionom’.

U posljednjih je nekoliko godina imao ozbiljnih zdravstvenih problema, pogotovo kada krajem 2020. obolio od COVID-19. Imao je toliko snažno izražene simptome da je u jednom trenutku razmišljao o prekidu karijere.

Chimaev je dugo vukao posljedice koronavirusa no krajem listopada 2021. (11 mjeseci od zadnje borbe protiv Geralda Meerschaerta) vratio se u oktogon i ‘rear-naked choke’ zahvatom za nešto više od tri minute svladao Lija Jinglianga.

Nakon zadnje borbe protiv Usmana, svi su nadali kako će Khamzat nastaviti svoj put k vrhu UFC-ove srednje kategorije, no neko će vrijeme biti izvan oktogona.

Naime, Chimaev je tijekom prve runde u meču s Usmanom ozlijedio desnu ruku, te se nadao kako će izbjeći operaciju. No nije prošlo kako su se nadali, te je Khamzat ipak morao pod nož.

Čečenski borac je u utorak nakon operacije na društvenim mrežama podijelio nekoliko fotografija kojima je zabrinuo fanove. Nije izgledao baš dobro.

‘Bilo je ozbiljno, ozlijedio sam ruku, nisam se odmah mogao vratiti. Želim se ponovno boriti. Volim to i dokazat ću da sam najbolji, tako uvijek radim. Uskoro se vraćam treninzima’, poručio je Khamzat Chimaev.

Odgovori

Back to top button