Boks

Shakur Stevenson osvojio WBC-ov naslov lake kategorije: Nisam se dobro osjećao

Neporaženi Shakur Stevenson nastavio je svoj pobjednički niz. Sugar je na boksačkoj priredbi u T-Mobile Areni u Las Vegasu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Edwina De Los Santosa i osvojio WBC-ov naslov lake kategorije.

Stevenson je dobio priliku boriti se za naslov nakon što je pojas oduzet Devinu Haneyju zbog prelaska u višu kategoriju.

Bio mu je to 21. trijumf u karijeri do kojeg je stigao rutinski. U ne baš posebno zanimljivom meču, Sugar je jednoglasnom odlukom sudaca (116-112, 115-113, 116-112) svladao protivnika iz Dominikanske Republike.

Amerikanac se u taktičkom nadmudrivanju držao plana i bez previše riskiranja gradio put do pobjede, dobro se branio i izbjegavao napade protivnika.

– Ne tražim izgovor, znam da je moj nastup bio, ali nisam se dobro osjećao. Važna je samo pobjeda, a po to sam i došao – naglasio je Shakur Stevenson.

Sugar je sada postao mamac za konkurenciju u lakoj kategoriji, a među potencijalnim kandidatima su Gervonta Davis, Vasilij Lomačenko, Isaac Cruz, Devin Haney…

Odgovori

Back to top button