Boks

Legenda teške kategorije poziva Tysona Furyja da otkaže borbu protiv Usyka: Srce mu je slomljeno

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Riddick Bowe smatra kako bi se Tyson Fury trebao povući iz borbe za apsolutnog prvaka protiv Oleksandra Usyka dok ne bude ‘u boljoj formi’.

Internet su preplavili negativni komentari na račun Furyjevog slabog nastupa protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua koji je prošlog vikenda u Rijadu debitirao u boksačkom ringu.

Kralj Cigana je u trećoj rundi završio u nokdaunu, a ostatak borbe bio je oprezan i držao Kamerunca na sigurnoj distanci. Fury je nakon deset rundi pobijedio podijeljenom odlukom sudaca.

Riddick Bowe nije bio impresioniran onim što je vidio na priredbi u Rijadu. Boksačka legenda savjetuje Furyju da nakon lošeg nastupa ne ulazi tako brzo u dogovorenu borbu s Usykom.

– Da sam na mjestu Tysona Furyja, ja bih se povukao. Ne bih se borio, barem ne odmah. Rekao bih da sam ozlijedio ruku. Tražio bih da se meč odgodi dok se ne vratim u bolju formu – rekao je Riddick Bowe, te nastavio govoriti iz iskustva o načinu razmišljanja borca ​​koji je izgubio meč:

– Sad je zbunjen i razočaran onime što mu je Ngannou učinio, jer je mislio da mu se to ne može dogoditi. Prvaku je srce slomljeno. Znam kakav je osjećaj biti srušen. Kada se to dogoditi onda tjednima o tome razmišljate. Ja sam zbog toga znao mjesec ili dva biti vrlo depresivan.

Bowe je na kraju dao savjet Furyju:

– Ustani i trči. Što god si učinio za ovu borbu, sada moraš učinite još više. Kad olako shvatiš protivnika, vidiš što se dogodi…

A nakon što su Fury i Usyk dogovorili meč, kao prvi datum se spominjao 23. prosinca. Nakon Tysonova meča prošlog vikenda, njegovo promotor Frank Warren je otkrio kako taj datum otpada.

Po posljednjim informacijama koje prenosi ESPN-ov komentator Mike Coppinger borba za ujedinjenje pojaseva teške kategorije mogla bi se dogoditi u veljači sljedeće godine.

Odgovori

Back to top button