Boks

Canelo pokazao zanimanje i za borbu protiv Beterbijeva

Canelo Alvarez objedinio je četiri naslova prvaka u super-srednjoj kategoriji. Trenutačno jedan od najboljih boksača na svijetu dogovorio je meč protiv WBC-ova prvaka cruiserweight kategorije Illunge Makabua.

Meksička zvijezda pokušat će dogodine osvojiti svjetski naslov u petoj težinskoj kategoriji, ali ne želi na tom stati.

Naime, slavni promotor Bob Arum tvrdi kako je Canelo pokazao zanimanje za borbu protiv svjetskog prvaka poluteške kategorije neporaženog Rusa Artura Beterbijeva.

– Znam da se Canelo želi boriti protiv Beterbijeva, poznajem ga dok je još bio mladić. Osobno mi je rekao kako bi volio boksati protiv Beterbijeva i Joea Smitha Jr.-a – istaknuo je Bob Arum i nastavio:

– On voli riskirati i zato je toliko popularan. Bilo bi mi drago kada bih mogao organizirati meč između Canela i Beterbijeva. Vjerujem kako bi to bila jedna od najvećih borbi u povijesti boksa. Taj meč bi mogli gledati dogodine u svibnju ili rujnu. Naime, to je vrijeme u godine kada se Canelo najčešće voli boriti.

Artur Beterbijev sljedeći meč ima 17. prosinca u Montrealu, a boksa protiv Amerikanca Marcusa Brownea. Ruski boksač ima 16 pobjeda u profesionalnoj karijeri i isto toliko nokauta.

Canelo ima 57 pobjeda (39 nokautom) u profesionalnoj karijeri, te jedan poraz i to protiv Floyda Mayweathera Jr..a (2013.).

Odgovori

Back to top button